Klub ljubitelja pulija

Forum

Post Reply
Forum Home > General Discussion > Gdje kupiti psa?

askopac
Member
Posts: 2

 Poštovani članovi kluba,

    Namjeravam kupiti psa, naravno Pulija. U HKS-u sam tražio savjet oko legla u Hr ili Mađarskoj, međutim dali su mi adresu jedinog legla u Hr. Interesira me gdje se Puli može kupiti, dakle pouzdana legla, koliko košta i koja je zakonska regulativa u slučaju uvoza psa. Naravno, i na što bi trebalo paziti prilikom kupnje.

 

               Unaprijed zahvaljujem

--
November 26, 2010 at 7:29 AM Flag Quote & Reply

woolpuli
Site Owner
Posts: 15

pozdrav. koliko Ja znam trenutno u Hrvatskoj nitko nema leglo Pulija. Možete provjeriti kod naših prijatelja u Mađarskoj Tarija. Rastariduci kennel. Regulativa je ako su psi iz EU moraju biti čipirani , imati veterinarsku knjižicu, moraju biti cijepljeni barem dva puta i 3 protiv  bijesnoče ( od tog zadnjeg cijepljena mora proći 3 tjedna) a ako nije iz EU ( moj primjer jedan je iz RS) mora proći 3 tjedna od cijepljenja i mora imati nalaz titar testa. Cijena vam se kreće od 200 do 400 € .

November 26, 2010 at 7:41 AM Flag Quote & Reply

askopac
Member
Posts: 2

Zahvaljujem na informacijama.

November 27, 2010 at 3:15 PM Flag Quote & Reply

Puligor
Member
Posts: 12

Mala ispravka, cena pulija se krece od 200 do nekoliko  hiljada  ,  prosecno stene kosta oko 200-400 eura i ono ce sigurno biti   dobrog izlozbenog kvaliteta i sampion hrvatske ali ako zelite nesto vise od tog   cena je onda skuplja ali ne verujem da ce iko traziti za stene vise od 1000 eura. srdacan pozdrav igor i uspesna kupovina....

December 28, 2010 at 4:33 PM Flag Quote & Reply

jo?ko
Moderator
Posts: 8

Cena od 1000 E, nije nikakva garancija za kvalitet šteneta. Veoma dobro poznajem i kvalitet pasa pojedinačnih odgajivačnica i komplikovani odnos svih segmenata što formira cenu štenadi. Generalno, neka minimalna cena, po kojoj Mađari prodaju štene van zemlje je 350 E. Unutar zemlje je prosečna cena i kod njih oko 200 E. Ništa veće uspehe ni na izložbama, niti bilo gde drugde nisu zabeležili psi od 1000 E, od onih od 200. Izložbeni rezultati nisu uvek najrelevantniji. Neki vlasnici i ne vode svoje preterano na izložbe, a neki sasvim prosečni (puno ispod kvaliteta štenadi od 200 E) zabeleže ekstra rezultate na izložbama visokog ranga, te zbog lokacije i mogućnosti putovanja, te zbog planiranog lobiranja odgajivačnice. Prava slika i pravi uvid u kvalitet priplodnih jedinki, kvalitet pasa pojedinih odgajivačnica može se ustanoviti, ako su svi značajni prisutni, znači broj prijavljenih za izložbu dostiže oko 100 pasa u rasi. U takvoj nekoj konkurenciji i kod pravednog sudije, skoro nikad ne pobeđuju psi kupljeni za 1000 E.

April 17, 2011 at 2:59 AM Flag Quote & Reply

jo?ko
Moderator
Posts: 8

Rangiranje odgajivačnica u MEOE postoji dodelom diplome "MASTER" ranga. U tom sistemu za dobijanje titua- : "Master odg. bronzanog venca"; "Master odg. srebrnog venca"; "Master odg. zlatnog venca".- nije dovoljno da izložbene rezultate poseduju psi iz odgajivačnica, nego je potreban i izložbeni rezultat prodatih štenaca iz odgajivačnica.

Neke Master odg. zlatnog venca : Cseri Subás, Ludas Matyi, Napfényvárosi, Rackaőrző, Szentmihályi Szabó.

Neke Master odg. srebrnog venca-Pörgelóci, Rasztari-Duci, Szép Apáti.

Po logici kvalitetniji-skuplji trebalo bi da su štenad iz "Master odg. zlatnog venca"  najskuplja, međutim iz većine njih je sasvim prirodno kupiti štence za 200 E unutar zemlje (350E van granica).

April 17, 2011 at 4:57 AM Flag Quote & Reply

Puligor
Member
Posts: 12

Da interesantno ,   dobro mi je poznata da neke odgajivacnice prodaju stence i za 150-200 eura u mađarskoj ali kad cuju da niste iz zemlje onda raspale 700-900 eura, pogotovo odgajivacnica Szep Apati, odprilike i ja znam svugde gde se  kako cena krece.I malopre spomenuta odgajivacnica previse trazi   sobzirom kakve pse ima.

June 3, 2011 at 10:01 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.